nieuws

Bouw hotel bij Wierden mogelijk jaren vertraagd

Hotel

De bouw van het Van der Valk Hotel bij de op- en afrit van de A35 bij Wierden wordt mogelijk jaren uitgesteld. Eigenaar Han Hammink wil zich voorlopig concentreren op zijn activiteiten in Almelo, waar hij het Theaterhotel onlangs uitbreidde.

Bouw hotel bij Wierden mogelijk jaren vertraagd

Hammink benadrukt dat er geen sprake is van afstel. ‘Ik ben eigenaar van de grond en het hotel gaat er ook zeker komen. Maar ik heb op dit moment niet zo’n haast. Het plan zit nog in de procedure en bovendien is het doortrekken van de A35 naar Nijverdal nog lang niet zover.’

Hotelbouw uitgesteld

Wat ook meespeelt bij het uitstel van het Wierdense hotel is de mogelijke komst van nog een hotel in Almelo. ‘Ook die ontwikkelingen wil ik eerst afwachten voordat ik in Wierden ga bouwen’, zegt Hammink.

De gemeente Wierden heeft begrip voor het uitstel. Wethouder Ria Broeze: ‘Gezien de economische tijd vind ik het een verstandig besluit. We gaan ook zeker geen druk uitoefenen op Hammink om eerder te beginnen.’

Reageer op dit artikel