nieuws

Bouw luxe hotel Breda afgeketst

Hotel

De bouw van Hotel Park Dane in Breda is van de baan. De initiatiefnemers krijgen de financiering niet rond. Topkok Robert Kranenborg, tv-presentator Rik Felderhof en Adriaan Grandia, voormalig directeur van Hotel De L’europe waren betrokken als adviseurs bij het project.

Bouw luxe hotel Breda afgeketst

De bedoeling was dat de deuren van dit luxe, 65 miljoen euro kostende vijfsterren hotel eind 2011 open zouden gaan. Maar investeerders en banken bleken niet bereid geld te steken in het project.

Jan Dane, die in Bavel een kloostercomplex voor ruim vijf miljoen euro kocht, heeft een makelaar gevraagd een koper te zoeken voor het pand met twaalf hectare park. Als die koper er wél in slaagt, om het luxe hotel van de grond te krijgen, zijn Dane en andere deelnemers bereid om te participeren.

Dane denkt dat het ook mogelijk is een combinatie te realiseren van een hotel met ruimte voor permanente bewoning. Dat zal, denkt hij, het aanzienlijk gemakkelijker maken een bank over de streep te trekken. Ook achten hij het denkbaar dat het project alleen maar wordt uitgesteld en uit de ijskast wordt gehaald als de economie weer aantrekt. ‘We onderzoeken nu meerdere scenario’s’, aldus Dane in BN De Stem.

Reageer op dit artikel