nieuws

Bouwstart Van der Valk onduidelijk

Hotel

Het nieuwe hotel van Van der Valk in Duiven langs de A12 gaat circa 18 miljoen euro kosten. Over de startdatum van de bouw van het 52 meter hoge hotel is nog geen duidelijkheid. Wel is duidelijk dat Van der Valk tot zeker 2013 geen toeristenbelasting hoeft te betalen.

Bouwstart Van der Valk onduidelijk

Dat meldt de website van De Gelderlander. De gemeente Duiven zegt helemaal klaar te zijn voor de komst van het hotel. Van der Valk zelf is nog in onderhandeling met de aannemer de juiste startdatum van de bouw. Gedacht wordt dat nog dit voorjaar de schop in de grond gaat.

Afspraak

Van der Valk heeft met de gemeente Duiven uit onderhandeld dat het tot 2013 geen toeristenbelasting hoeft te betalen. Het vorige college van burgemeester en wethouders maakte die afspraak met Van der Valk in 2005.

Chantage

Over de afspraak ontstond veel ophef. De Duivense oppositie noemde de onderhandelingswijze van Van der Valk chantage. Opvallend detail is dat de gemeente Duiven geen toeristentax heft.

146 hotelkamers

Het nieuwe hotel krijgt 146 kamers. Het viersterrenhotel wordt daarmee een van de grootste hotels in de regio rond Arnhem en Nijmegen. In het hotel komen restaurants en ruimte voor vergaderingen en congressen. Tevens komen er health- en beauty voorzieningen. Het nieuwe Van der Valk-hotel biedt werk aan ongeveer zestig fulltimers en zestig parttimers.

Reageer op dit artikel