nieuws

‘Bouwstop Van der Valk Duiven onterecht

Hotel

Er is weldegelijk toestemming gegeven voor het storten van de derde verdieping van het Van der Valk hotel in Duiven. De bouwstop is dus onterecht. Dat meent adviesbureau Broersma, de constructeur van het nieuwe Van der Valk hotel.

‘Bouwstop Van der Valk Duiven onterecht

Pim Beekink van adviesbureau Broersma laat in De Gelderlander weten dat er enkele weken geleden door de gemeente mondeling toestemming is verleend voor het storten van beton van de derde verdiepingsvloer.

Burgemeester Henk Zomerdijk bestrijdt dit. ‘Dat kan niet eens. In de bouwvergunning staat dat voor sommige onderdelen vooraf schriftelijke toestemming nodig is. Dat geldt ook voor het betonstorten van de verdiepingsvloeren’, aldus de burgemeester in De Gelderlander.

Vorige week moest de bouw van het nieuwe Van der Valk Duiven langs de drukke A12 bij Arnhem direct worden stopgezet vanwege het illegaal storten van beton. Beekink zegt dat de wapening van de verdiepingsvloer enkele dagen voor de stopzetting van de bouw nog is gecontroleerd en goedgekeurd door een gespecialiseerd bureau.

Reageer op dit artikel