nieuws

Bouwvakkers welkom in hotel op Maasvlakte

Hotel

Overnachten in een hotel op de Maasvlakte. Vanaf maandag is het mogelijk voor bouwvakkers die betrokken zijn bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte en grote bouwprojecten op de al bestaande Maasvlakte. Daarmee wil Hotel at Work de filegevoelige havensnelweg A15 ontlasten.

Bouwvakkers welkom in hotel op Maasvlakte

Bouwvakkers die in het hotel logeren, hoeven dan namelijk niet meer dagelijks op en neer te rijden. De A15 wordt vanaf dit jaar verbreed. De werkzaamheden gaan ongeveer zes jaar duren, met nogal wat extra filevorming als gevolg door het verkeer dat nu al over de snelweg rijdt. Voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte zijn de komende vijf tot zeven jaar duizenden extra arbeidskrachten nodig. Het hotel blijft zeker tot 2015 open.

Tot nu toe zijn 230 kamers geboekt voor ongeveer vierhonderd personen, aldus directeur Harry van Zandwijk van Jan Snel Group, die het hotel bouwt. In totaal moeten er straks tweeduizend arbeiders, onder wie ook buitenlandse, in het hotel kunnen slapen. Vertier is er ook in het hotel, aldus Van Zandwijk. Bouwvakkers kunnen een hapje eten in een restaurant, een filmpje kijken in de televisiezaal en sporten in de fitnesszaal. Daarnaast zijn er voetbal-, pool- en biljarttafels.

Reageer op dit artikel