nieuws

Brand in viersterrenhotel in wording

Hotel

In Sittard heeft zondagochtend een grote brand gewoed in een viersterrenhotel in wording. Een voormalig klooster in de binnenstad wordt momenteel verbouwd tot hotel en restaurant.

Brand in viersterrenhotel in wording

De brand in het monumentale gebouw aan het Kloosterplein in het stadscentrum brak zondagochtend rond kwart voor acht uit.

Het vuur laaide op in de bovenverdieping van een leegstaand deel van het oude klooster. Het monumentale pand wordt gerestaureerd. Naast het viersterrenhotel en het restaurant komen er in het klooster ook appartementen en winkels.

Het blussen werd bemoeilijkt doordat de brandweer het gebouw maar vanaf één kant kon bereiken. Het pand ligt voor een groot deel tegen de stadswallen. Het is nog niet bekend hoeveel schade de brand heeft aangericht.

Reageer op dit artikel