nieuws

Branson: ‘ruimtehotels het volgende doel

Hotel

Miljardair en ondernemer Richard Branson wil met ruimtetoerisme beginnen. Volgens hem is zijn bedrijf over 18 maanden klaar om toeristen naar de maan te brengen. Hij denkt ook na over het plaatsen van hotelaccommodaties in de ruimte.

Branson: ‘ruimtehotels het volgende doel

Toeristen zouden die hotelaccommodaties dan kunnen gebruiken die toeristen kunnen gebruiken als startpunt om naar de maan te gaan.

Branson’s bedrijf is al langer bezig om ruimtereizen mogelijk te maken. Hij zei op een conferentie in Kuala Lumpur dat ze nu zijn begonnen met de bouw van ‘SpaceShip Two’ en dat ze hopen over achttien maanden de eerste reis kunnen maken.

De miljardair zei ook dat er nu al 330 mensen zijn die zich hebben opgegeven voor de eerste ruimtereis door toeristen. Die moesten samen maar liefst 45 miljoen dollar neertellen om de eerste te zijn die met Virgin Galactic’s ruimtevaartuig de ruimte in gaan.

De prijs voor een reisje door de ruimte begint bij tweehonderdduizend euro.

Reageer op dit artikel