nieuws

Brasserie voor De Loohoeve in Schoonloo

Hotel

Hotel restaurant Herberg De Loohoeve in Schoonloo heeft de zaak uitgebreid met een brasserie. Het restaurant is gebleven en gerenoveerd. De feestzaal heeft ruimte moeten maken voor de nieuwe koers van De Loohoeve.

Brasserie voor De Loohoeve in Schoonloo

Waar eerst het luxe restaurant was, is nu de brasserie. De feestzaal, die sinds de overname drie jaar geleden maar sporadisch werd geboekt, is opgegeven ten koste van het luxe restaurant.

Eigenaar Rob van Riel, die De Loohoeve drie jaar geleden overnam, trok tevens een nieuwe gastheer/sommelier aan. Dat is Martijn Oosterga, die eerder werkte voor onder andere De Havixhorst in De Wijk, De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en De Koperen Hoogte in Zwolle.

De brasserie biedt ruimte aan circa 24 gasten. De capaciteit van het restaurant is door de interne verhuizing toegenomen van 34 naar vijftig couverts. De twee eetgelegenheden worden onder leiding van chef-kok Jeroen Sportel vanuit een keuken bediend.

Met de veranderingen wordt het aanbod volgens Van Riel verbreed. ‘Het luxere a la carte restaurant met de inmiddels bekend geworden culinaire topkwaliteit en de brasserie met een kleine kaart van simpele en eerlijke gerechten voor een kleine prijs maar met kwaliteitsproducten uit dezelfde keuken als ons a la carte restaurant’, licht Van Riel toe.

De Loohoeve beschikt over veertien hotelkamers. ‘We merken dat meerdaagse gasten niet altijd in het luxe restaurant willen eten. Eerst moest ik ze voor een eenvoudige maaltijd naar andere restaurants verwijzen. Nu kunnen ze in onze brasserie terecht’.

Reageer op dit artikel