nieuws

Braziliaans hotel verwoest door modderstroom

Hotel

Op het Braziliaanse eilandje Ilha Grande is het Sankay-hotel door modder overspoeld. In het hotel waren de gasten juist naar hun kamers teruggegaan na de nieuwjaarsviering. Tot dusver zijn er 29 lijken geborgen. Of onder de doden buitenlanders zijn is niet bekend.

Braziliaans hotel verwoest door modderstroom

De meeste gasten van het hotel zijn aan de dood ontsnapt. De modderstroom heeft niet het totale complex geraakt en juist dat deel waar de kamers zijn is overeind blijven staan. Een groot deel van de hotelgasten is met de schrik vrijgekomen en in veiligheid gebracht door een oplettende buurman. Er verbleven 75 gasten in het hotel. De dochter van de eigenaar is wel om het leven gekomen.

Ilha Grande, dat ooit nog in handen was van de Nederlanders, is populair bij buitenlandse toeristen vanwege de mooie natuur en het zonnige weer. Het is een bekende plek voor eco-toerisme.

Ook de badplaats Angro dos Reis, op het vasteland van Brazilië, is zwaar door de regen getroffen. Aardverschuivingen hebben er in en rond de stad voor zover bekend aan meer dan veertig mensen het leven gekost.

Modderstromen

In totaal kwamen door buitensporige regenval in Brazilië al bijna tachtig mensen om het leven. De regen heeft modderstromen en overstromingen veroorzaakt vooral in de deelstaat Rio de Janeiro.

Reddingswerkers zoeken op verscheidene plaatsen naar slachtoffers in door modder of water overspoelde plaatsen.

De regering heeft zeshonderd militairen gestuurd naar het meest getroffen gebied, dat ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van de stad Rio de Janeiro ligt.

Reageer op dit artikel