nieuws

Breuk Van der Most en DeSmelt niet definitief

Hotel

Hennie van der Most is toch nog in de race om sport- en evenementencentrum DeSmelt in Assen over te nemen. Van der Most bakkeleit al enige tijd met de gemeente Assen over een overname, waarbij vorige week de deal leek af te ketsen.

Breuk Van der Most en DeSmelt niet definitief

Vrijdagavond is een wapenstilstand tot stand gekomen tussen Van der Most en Assen. Van der Most wil van DeSmelt een imposant ijs- en evenementencentrum maken met de nodige horeca. Daarnaast moet er een hotel bijkomen.

De nieuwe afspraak is dat Van der Most DeSmelt tot 1 januari huurt. Daarna ligt alles volgens wethouder Jaap Kuin van Assen weer open.

De collegepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie vinden dat Van der Most nog altijd de kans moet krijgen om DeSmelt te kopen. Van der Most zou eerder de financiën niet rond hebben kunnen krijgen en zou een huurachterstand hebben opgelopen.

Reageer op dit artikel