nieuws

Brit wil vakantie naar Harry Potters Zweinstein

Hotel

Duizenden Britten denken dat fictieve plaatsen uit televisieseries in werkelijkheid echt bestaan. Zo geven ze aan op vakantie te willen naar Harry Potters toverschool Zweinstein. Dit blijkt uit onderzoek. Ruim één derde van de ondervraagden is van plan deze zomer een bezoek te brengen aan een niet-bestaande bestemming!

Brit wil vakantie naar Harry Potters Zweinstein

Ook plaatsen als Emmerdale uit de gelijknamige Britse soapserie, Albert Square uit EastEnders en Weatherfield uit Coronation Street zijn volgens respectievelijk 14 procent, 9 procent en 7 procent van de ondervraagden daadwerkelijk te vinden op de plattegrond van Engeland.

Ook Harry Potter lijkt veel Britten te hebben betoverd met zijn magische boeken en films. 6 procent van de ondervraagden zegt tijdens de vakantie graag een bezoek te willen brengen aan het kasteel Zweinstein. En dan bedoelen ze niet het Schotse kasteel dat als decor fungeerde voor de film.

De tien meest verwarde fictieve bestemmingen zijn: Emmerdale (Emmerdale), Albert Square (EastEnders), Weatherfield (Coronation Street), Midsomer (Midsomer Murders), Craggy Island (Father Ted), Hogwarts/Zweinstein (Harry Potter), Downton (Downton Abbey), Hollyoaks (Hollyoaks), Dibley (Vicar of Dibley) en Meryton (Pride and Prejudice).

Het onderzoek van boekingssite Hotels.com is uitgevoerd onder ruim 2.000 Britten.

Reageer op dit artikel