nieuws

Buitenkamp (St. Regis) kondigt vertrek aan

Hotel

De Nederlandse hotelmanager Roy Buitenkamp denkt aan een vertrek bij het New Yorkse tophotel St. Regis. Buitenkamp, die er f&b-manager is, zegt meer dan de helft van de tijd bezig te zijn met rechtszaken tegen medewerkers en uit te zien naar een andere baan.

Buitenkamp (St. Regis) kondigt vertrek aan

Buitenkamp kondigde zijn vertrekplannen aan tijdens het debat ‘Made in Holland’ op de Horecava over Nederlandse hotelmanagers in het buitenland, georganiseerd door Misset Horeca en gepresenteerd door adjunct-hoofdredacteur Martijn Reintjes.

‘Ik werk nu 4,5 jaar voor St. Regis. Zestig procent van mijn werktijd steek ik in rechtszaken, omdat ik word aangeklaagd door personeel. Dat maakt het vervelend. De macht van vakbonden is enorm in New York. Je moet hier een dikke huid hebben, je eigen trots opzij zetten en altijd achterom kijken. Ik verwacht deze baan nog een jaar te doen’, aldus Buitenkamp.

Over een jaar verblijft hij 5,5 jaar in New York. Een mooi moment om dan te vertrekken, stelt Buitenkamp. ‘Ik blijf werken in grote steden. Zou in Azië of Dubai kunnen. Of Las Vegas. Maar ik kom nooit meer terug in Nederland. Als ik naar Europa terugkom, dan ergens in Zuid-Europa.

Naast Buitenkamp waren ook Stefan Dubbeling, general manager van Floris Suite Hotel in Curaçao, en Freek den Hollander van HRC International aanwezig.

Reageer op dit artikel