nieuws

Burgemeester Londen zet Blatter uit hotel

Hotel

Burgemeester Boris Johnson van Londen heeft wraak genomen voor de keuze van wereldvoetbalbond FIFA het WK van 2018 aan Rusland toe te kennen. De burgervader heeft de uitnodiging ingetrokken, om FIFA-officials, onder wie voorzitter Sepp Blatter, tijdens de Olympische Spelen gratis in het luxe hotel The Dorchester te laten verblijven. Dat werd zondag bekend.

Burgemeester Londen zet Blatter uit hotel

Johnson had als onderdeel van de bid-campagne de FIFA-gedelegeerden uitgenodigd in het peperdure hotel te verblijven. De kosten van een kamer zijn ongeveer 1200 euro per nacht.

De FIFA wees de organisatie van het WK 2018 echter toe aan Rusland. Engeland haalde slechts twee van de 22 te vergeven stemmen. Johnson sprak daarop van een ‘enorme teleurstelling.’ In overleg met de organisatie van de spelen heeft hij het hotelaanbod nu ingetrokken.

Reageer op dit artikel