nieuws

By Toine van Toine Smulders geopend

Hotel

Het nieuwe horecabedrijf van Meesterkok Toine Smulders, By Toine, is vrijdagmiddag geopend door de burgmeester van de gemeente Rijnwaarden, Mark Slinkman. Smulders wil met het bedrijf een aanvulling zijn op de toeristische kade bij de Rijn en een sterke combinatie vormen met zijn iets verderop gelegen toprestaurant Villa Copera.

By Toine van Toine Smulders geopend

By Toine is gevestigd in het voormalige douanekantoor langs de drukke Rijn. Het meest recent deed het gebouw dienst als hotel, maar dat ging vorig jaar failliet.

Smulders heeft er naast zestien knus ingerichte hotelkamers een restaurant en een ijssalon in gevestigd. Het restaurant, By Toine eten & drinken, is een laagdrempelige eetgelegenheid met een Zuid-Europese kaart. Een driegangenmenu kost er 26,50 euro.

By Toine meesterlijk ijs

De ijssalon, genaamd By Toine meesterlijk ijs, vormt het hart van de zaak en staat via een loopbrug in verbinding met de kade waar een ruim terras is ingericht. Smulders draait dagelijks vers ijs en werk louter met biologische producten zoals vruchten en noten.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Rijnwaarden middels het doorknippen van een lint voor de loopbrug richting de ijssalon. Met de komst van het horecabedrijf heeft Tolkamer ook weer een VVV-punt.

De verbouwing van het leegstaande pand duurde bijna twee maanden. Met behulp van een bevriende kunstenaar werd de zaak ingericht. Het interieur kocht Smulders grotendeels via veilingen. ‘Voordeeltje van de crisis, zullen we maar zeggen’, aldus Smulders.

Villa Copera

Met de komst van het hotel wil Smulders nog meer inzetten op arrangementen waarbij een overnachting in het hotel wordt combineert met een diner in Villa Copera, een paar honderd meter verderop. Het ontbijt wordt genuttigd in het hotel.

‘Ik krijg veel gasten uit het Westen van het land en die vragen vaak om een slaapplaats. Voor nog geen honderd euro kunnen ze hier slapen, ontbijten en eten in Villa Copera. Het restaurant in het hotel zit tot nu toe ramvol met mensen uit het dorp en de directe omgeving’, aldus Smulders.

Tip

Vrijdag 30 april in Misset Horeca meer over By Toine.

Reageer op dit artikel