nieuws

Cameraploegen vallen hotel binnen

Hotel

Het Mercure hotel La Palmeraie in het Franse Pau heeft gisteren te maken gehad met ongekende aandacht. Cameraploegen en verslaggevers drongen het hotel binnen, enkele uren later gevolgd door politieagenten.

Cameraploegen vallen hotel binnen

In het Zuid-Franse hotel van Accor verbleef onder andere Aleksandr Vinokourov van wielrenploeg Astana. Vinokourov verdween net als zijn ploeggenoten gisteren plotsklaps uit het hotel na het bericht over een positieve dopingtest. De wielrenners namen deel aan de Tour de France, de grootste meerdaagse wielrenwedstrijd ter wereld.

De complete wielerpers dook op de zaak en bezocht het hotel. Nadat de wielrenners het hotel hadden verlaten, viel de politie La Palmeraie binnen. Agenten gingen op zoek naar verdachte spullen, die in verband gebracht kunnen worden met de dopingzaak. Hotelpersoneel overhandigde aan de politie een aantal vuilniszakken die door de Astana-ploeg waren achtergelaten.

Reageer op dit artikel