nieuws

Camille Oostwegel lanceert eigen productenlijn

Hotel

In alle restaurants en hotels van Camille Oostwegel zijn sinds kort producten te koop van eigen land. Op de landgoederen worden meer tuinen aangelegd om de productie te verhogen. De eerste serie is afkomstig van Chateau St. Gerlach: Le Verger de Camille.

Camille Oostwegel lanceert eigen productenlijn

Op Chateau St. Gerlach worden meer groenten- en kruidentuinen aangelegd, Winselerhof krijgt een wijngaard. ‘Zelfs in de tuin van Kruisherenhotel gaan we kruiden zetten’, zegt Camille Oostwegel. De productenlijn Le Verger de Camille iis samengesteld door chef-kok Otto Nijenhuis. Onlangs introduceerde St. Gerlach de eerste flessen Clos St. Gerlach Brut Rosé 2010.

Op Neercanne werd al langer wijn gemaakt. Vijf jaar geleden werden ook op St. Gerlach 500 stokken aangeplant, die vorig jaar met ruim duizend kilo voor het eerst een aardige productie lieten zien. Binnenkort koopt Oostwegel bij De Winselerhof twee hectare grond om ook daar druiven te planten.

Naast de wijn, ging afgelopen jaar ook ineens de opbrengst van de fruitbomen op St. Gerlach fors omhoog. ‘Van het een kwam toen het ander. We hebben zoveel mooie producten, die we lang niet allemaal in onze eigen keuken kunnen gebruiken.’

Die producten, fruitsappen, jams, honing, ingemaakte groenten, zijn nu te koop. ‘Wat gasten bij hun ontbijt krijgen, kunnen ze ook meenemen. Wat we kunnen en wat kwaliteit heeft en zakelijk verantwoord is, gaan we zelf kweken.’

Lees volgende week, 30 maart, een uitgebreid interview met Camille Oostwegel in Misset Extra Hotel

Reageer op dit artikel