nieuws

Camille Oostwegel verlaat bedrijf vader

Hotel

Camille Oostwegel jr. is tijdelijk weg bij Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants, het bedrijf van zijn ouders. Oostwegel begint maandag aan het achttien maanden durende Vita Futura-programma van hotelketen Starwood. Hij wordt intern opgeleid bij The Westin Palace in het Spaanse Madrid.

Camille Oostwegel verlaat bedrijf vader

Oostwegel vindt het tijd zijn vleugels uit te slaan, maar wel met het idee terug te keren in de onderneming van zijn ouders. Hij blijft op de achtergrond ook betrokken bij alle zakelijke ontwikkelingen. ‘Ik heb recent mijn opleiding Master of Science in Hospitality Management afgerond. Mijn ambitie is het bedrijf van mijn ouders voort te zetten, maar niet zonder bagage.’

Het interne opleidingsprogramma is daarvoor zeer geschikt, meent Oostwegel. ‘Op deze manier kan ik alle facetten van de hotellerie en het restaurantwezen leren zonder dat het nodig is om specifieke ervaring te hebben. Ik volg een opleidingstraject, maar wel door middel van een fulltime job.’

Tweeduizend mensen schreven zich in voor Vita Futura, slechts twintig van hen mochten daadwerkelijk aan de slag. ‘De inschrijving is vrij, daarna volgden vier assessments. Het is dus best bijzonder dat ik maandag mag beginnen.’

Als het traject is afgerond, blijft Oostwegel in dienst van Starwood. Wat hem betreft in een hotel in het buitenland. ‘Als ik terugkeer in Nederland, dan zal dat zijn om er te blijven. Mijn ouders gaan voorlopig nog niet met pensioen, dus de komende jaren zie ik mezelf wel in het buitenland werken.’

Reageer op dit artikel