nieuws

Campings kijken positief naar zomer, hotels niet

Hotel

Hoewel campings en dagrecreatiebedrijven in Gelderland en Overijssel de zomer vol vertrouwen tegemoet zien, verwacht slechts een klein deel – veertien procent – van de hotels in deze provincies een betere zomer dan vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme.

Campings kijken positief naar zomer, hotels niet

Van de ondervraagde bungalowbedrijven rekent ruim de helft op even veel of meer gasten dan vorig jaar in dezelfde periode. Bijna tweederde van de verblijfsrecreatieve bedrijven (campings, bungalowbedrijven en hotels) die de komende zomer meer gasten verwachten, denkt dat Nederlanders meer binnenlandse vakanties boeken door de economische crisis.

Zakelijke makrt

Dezelfde crisis zorgde dit najaar bij meer dan de helft van de hotels juist voor een omzetdaling ten opzichte van vorig jaar. Hotels kregen met name minder zakelijke gasten binnen. Ook voor de zomer zijn de verwachtingen niet hooggespannen. Slechts veertien procent verwacht meer gasten dan vorig jaar.Afgelopen jaar stond de kampeersector nog onder druk maar dit jaar lijkt het tij te keren. Bijna zestig procent van de kampeerbedrijven in beide provincies heeft het voorjaar een hogere omzet gehaald. Ook voor de zomer zijn de verwachtingen positief. Veertig procent van de campings verwacht in de maanden juli en augustus meer gasten dan vorig jaar en 45 procent rekent op een vergelijkbare zomer.

Reageer op dit artikel