nieuws

Canadezen komen om door explosie hotel Mexico

Hotel

Een gasexplosie in een luxe hotel bij de Mexicaanse kustplaats Cancún heeft zondag aan zeker vier Canadese toeristen en twee Mexicanen het leven gekost. Dat heeft een hoge functionaris van de deelstaat Quintana Roo, waarin de stad ligt, gezegd. Ongeveer vijftien tot twintig personen zijn gewond geraakt. De twee omgekomen Mexicanen zijn een gids en het hoofd veiligheid van het hotel.

Canadezen komen om door explosie hotel Mexico

Onder de doden door de explosie in het hotel Grand Riviera Princess in Playa del Cramen, ongeveer 90 kilometer van Cancún, is volgens de Canadese televisie een tiener van 14 of 15 jaar. Een getuige die in het hotel verblijft, zei dat de ontploffing een gat in de vloer van de lobby heeft geslagen. De oorzaak van de explosie is nog niet vastgesteld, maar volgens de deelstaatfunctionaris was het geen aanslag.

Later deze maand komen vertegenwoordigers van bijna tweehonderd landen in Cancún bijeen voor een klimaattop. De hoop dat daar een globaal, juridisch bindend klimaatverdrag wordt opgesteld, is klein.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet zondagavond na contact met de Mexicaanse autoriteiten weten dat er zich voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers bevinden.

Reageer op dit artikel