nieuws

Cao-onderhandelingen 8 februari van start

Hotel

De onderhandelingen over de nieuwe horeca-cao starten woensdag 8 februari. Deze liepen eerder vertraging op, omdat de betrokken partijen het niet eens konden worden over een procesbegeleider. De huidige cao loopt in april af.

Cao-onderhandelingen 8 februari van start

Milen van Boldrik van FNV Horeca laat weten dat Hugo Peters het proces gaat begeleiden. ‘Een professional op het gebied van arbeidsvraagstukken. Voorgedragen door KHN en akkoord bevonden door de andere deelnemende partijen (FNV, CNV en De Unie, red.).’

Op dit moment zijn zes bijeenkomsten vastgesteld: 8 en 15 februari en 14, 21, 28 en 30 maart. Van Boldrik: ‘Woensdag is een aftrapbijeenkomst die wordt gebruikt om te inventariseren, daarna gaan we praten over de inhoud.’

De sectorbestuurder verwacht stevige onderhandelingen. ‘De punten zijn heikel en zwaar, maar ik ben positief gestemd. Op dit moment is belangrijk dat we data hebben vastgesteld en gaan beginnen, want het proces is al voldoende vertraagd. De huidige cao loopt in april af.’

Reageer op dit artikel