nieuws

Cao-onderhandelingen starten in oktober

Hotel

De onderhandelingen over een nieuwe horeca-cao gaan zeer waarschijnlijk in oktober van start. Dat verwacht Koninklijk Horeca Nederland (KHN), die inmiddels een onderhandelingscommissie heeft benoemd.

Cao-onderhandelingen starten in oktober

De horeca-cao loopt op 1 april 2008 af. KHN laat weten te verwachten dat de onderhandelingen over een nieuwe cao in oktober 2007 van start gaan.

De cao-onderhandelingsdelegatie van KHN bestaat uit ondernemers en uit medewerkers. De sectoren hebben voordrachten voor onderhandelaars kunnen doen. Het Landelijk Bestuur heeft de onderhandelingsdelegatie benoemd.

De onderhandelingsdelegatie bestaat uit:

 • Johannes van den Bent; eigenaar van Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal

 • Francis Windt; directeur Softitel Amsterdam

 • George Zapantoulis, directeur Jaarbeurs Catering Service

 • Paul Schoormans, medewerker KHN

 • Hans Kant, medewerker KHN

  Het Landelijk Bestuur van KHN heeft ook het door de commissie geadviseerde mandaat voor de onderhandelingsdelegatie vastgesteld. Met het benoemen van een delegatie en het vaststellen van een mandaat, worden de eerste concrete stappen van het onderhandelingsproces gezet.

  Moeizaam

  De huidige cao, die dus in april 2008 afloopt, kwam uiterst moeizaam tot stand. De grote vakbonden FNV en CNV konden zich niet vinden in het voorstel van KHN. Maar omdat KHN een akkoord sloot met het kleinere DeUnie, kwam er alsnog een cao voor de branche.

  FNV heeft laten weten volgend jaar bij alle cao-onderhandelingen 3,5 procent meer loon te eisen. Dat heeft de vakcentrale maandagmiddag bekendgemaakt in zijn jaarlijkse arbeidsvoorwaardennota. Volgens FNV wordt het tijd dat werknemers het zoet van de aantrekkende economie in hun loon terugzien.

 • Reageer op dit artikel