nieuws

CBS: horeca krimpt harder dan gemiddeld

Hotel

De horeca behoort bij de grootste economische verliezers op basis van de eerste kwartaalcijfers, uitgegeven door het Centraal Bureau voor de Statistiek, van de Nederlandse economie. De horeca krimpt harder dan de Nederlandse economie.

CBS: horeca krimpt harder dan gemiddeld

Volgens de eerste, voorlopige raming van het CBS is de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van 2009 met 4,5 procent gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De horeca wordt samen met handel en transport op -10 procent gezet door het CBS. Daarmee behoort deze gecombineerde groep tot de grootste verliezers van het eerste kwartaal. Alleen de industrie deed het met -14 procent slechter.

De algehele krimp van de Nederlandse economie van 4,5 procent is de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog. De terugval in het eerste kwartaal is ook veel groter dan in de laatste kwartalen van 2008 toen de Nederlandse economie in een recessie raakte.

Reageer op dit artikel