nieuws

Chileens resort heeft grootste zwembad ter wereld

Hotel

Chili mag zich de eigenaar noemen van het grootste zwembad ter wereld. Het zwembad van resort San Alfonso del Mar, vlakbij Algarrobo aan de Chileense zuidkust, is ruim één kilometer lang en werd onlangs door het Guinness Book of World Records erkend als het grootste ter wereld.

Chileens resort heeft grootste zwembad ter wereld

Het zwembad, eigenlijk een nagebootste zoutwaterlagune, is ongeveer 8 hectaren groot en bevat 250.000 kubieke meter gefilterd zeewater uit de Grote Oceaan.

Het zwembad werd vorig jaar gebouwd omdat de oceaan ter hoogte van San Alfonso del Mar te koud en te wild is om in te zwemmen. Het water in het zwembad is gemiddeld zo’n 9 graden warmer. Het duurde 5 jaar om het zwembad te bouwen, de onderhoudskosten bedragen zo’n 3 miljoen euro per jaar.

Zie ook onderstaand filmpje:

Reageer op dit artikel