nieuws

China bouwt hotel deels onder de grond

Hotel

In China is begonnen aan de bouw van een extreem luxe hotel. Niks bijzonders denk je, maar een groot deel van het hotel komt honderd meter onder de grond.

China bouwt hotel deels onder de grond

Het nieuwe hotel is onderdeel van een groot luxueus thema/pretpark; InterContinental Shimao Wonderland. Slechts drie verdiepingen van het hotel worden boven de grond gebouwd. De overige zestien bevinden zich onder een berg; de Tianmashan Mountain.

De groundscraper, in tegenstelling tot de skyscraper, wordt gebouwd in een immense groeve. Aan de ene kant van het hotel bevindt zich de berg, aan de andere kant gaan gasten straks uitkijken op de groeve. Van helemaal in het donker onder de grond, is dus geen sprake.

Het hotel krijgt 380 kamers, wellnessvoorzieningen, een sportcentrum, een tien meter diep aquarium en een onderwater-restaurant.

De opening zal plaatsvinden over twee of drie jaar. Toch is er nu al veel interesse voor een verblijf onder de Chinese grond, aldus de krant The Shanghaiist. Een nachtje slapen in het nieuwe hotel kost omgerekend 245 euro per nacht.

Reageer op dit artikel