nieuws

Chinese hotelketens willen naar Nederland

Hotel

Twee grote Chinese hotelketens willen in Nederland hotels bouwen. Het gaat om Jin Mao en Jin Jiang. De Chinese ogen zijn gericht op Amsterdam en Schiphol.

Chinese hotelketens willen naar Nederland

Dat staat te lezen op de website van FEM Business. Volgens de consulent die betrokken is bij de plannen van beide groepen, Robert de Vos, is de veelbesproken Zuidas in Amsterdam een van de opties.

Job Cohen
Jin Mao denkt aan een vijfsterrenhotel van maximaal driehonderd kamers aan de Zuidas. Het heeft al een gesprek gehad met burgemeester Job Cohen. Jin Mao is ondermeer eigenaar van de hoogste toren van Sjanghai.

Jin Jiang is met Schiphol in gesprek voor een hotel gericht op Chinese zakenreizigers. Het hotel heeft nog geen definitieve keuze gemaakt. Jin Jiang is met 270 hotels China’s grootste keten.

Europese primeur
Wanneer Jin Mao of Jin Jiang de stap naar Nederland zetten, is er sprake van een Europese primeur. Niet eerder bouwde een hotelketen uit China een hotel in Europa. In ons land, in Delft, is moment wel een Chinees hotel in aanbouw. Dit hotel, gefinancierd door een Chinese zakenman, maakt echter geen deel uit van een keten. Naar verwachting gaat dit hotel in november 2007 open.

Zie ook:
Beursgang Chinees hotelstaatsbedrijf Jin Jiang

Reageer op dit artikel