nieuws

Chinese vakantiespreiding van invloed op hotels

Hotel

Hotels in ons land met regelmatig Chinese gasten krijgen te maken met verandering van vakantietijden bij de Aziaten. Voor het eerst wordt in China de vakantiespreiding ingevoerd. Deze regeling geldt voor alle 1,3 miljard Chinezen.

Chinese vakantiespreiding van invloed op hotels

Tot dusver gold voor alle Chinezen dezelfde vakantieperiode. Chinese autoriteiten hebben aangekondigd voor meer spreiding te kiezen.

Volgens Nederlander Henk Meyknecht, general manager Marco Polo Hotels in Hong Kong, heeft het besluit verregaande gevolgen op de spreiding en groei van regionaal- en internationale vakanties vanuit China richting Europa.

‘Dit besluit zorgt voor een gezonde spreiding van de vraag naar hotelaccommodaties in de regio. Binnen onze groep verwachten wij een behoorlijke omzetstimulans voor 2008. Want tijdens hoogtijdagen in 2007 zijn onze drie hotels in Hong Kong vaak uitverkocht als gevolg van deze concentratie tijdens Chinese vakantieperiodes’, aldus Meyknecht.

Met uitzondering van het driedaagse Chinese Nieuwjaar (dit jaar op 7, 8 en 9 februari), worden alle vakanties nu gespreid. Alle Chineze werknemers krijgen jaarlijks elf vakantiedagen.

Reageer op dit artikel