nieuws

Chris Luken knokt tegen krakers

Hotel

Chris Luken heeft het aan de stok met een groep van ongeveer 35 krakers. De krakers bezetten sinds vorige week het voormalige restaurant In de Gevulde Ruif op het terrein van Hotel Erica in Berg en Dal nabij Nijmegen.

Chris Luken knokt tegen krakers

Dat meldt De Gelderlander. Op verzoek van Chris Luken, chief executive officer van de Fletcher Groep, heeft de deurwaarder de krakers een dagvaarding overhandigd. In dit deurwaardersexploot worden de krakers gesommeerd het pand te verlaten. Luken heeft bovendien aangifte gedaan bij de politie vanwege lokaalvredebreuk. De groep krakers bestaan uit ongeveer 35 man.

Flauw

Luken hekelt de handelwijze van de krakers. ‘Dit is zo flauw. Ze lezen in de krant dat ik mooie plannen heb met het hotel en komen de boel dan bezetten. Wees dan volwassen en kraak iets op een industrieterrein’, aldus de succesvolle hotelman in De Gelderlander.

Barbecue

Luken vindt de bezetting vooral vervelend voor gasten van Hotel Erica. Luken: ‘Dit is heel kwalijk voor gasten van ons viersterrenhotel. Pasgeleden hebben we al het sanitair uit het pand gesloopt. Zo meteen gaan ze buiten een barbecue houden’.

Krakers lijken de laatste tijd een sterke voorkeur te hebben voor leegstaande horeca. Zo ondervindt Sjoerd Kooistra krakers op zijn pad in meerdere panden in de binnenstad van Groningen. Ook horecaleverancier Aviko is niet onbekend met krakers. Sinds enkele weken bezetten meerdere krakers de oude, leegstaande Aviko-fabriek in Hoog-Keppel.

Zie ook:

Chris Luken slaat weer toe (mrt, 2006)

Reageer op dit artikel