nieuws

CitizenM opent ook in New York en Londen

Hotel

Hotelketen citizenM kondigt aan ook in Londen en New York twee locaties te willen openen. Daarnaast zoekt de keten naar hippe locaties over de hele wereld. Donderdag opent een vestiging van citizenM in Glasgow.

CitizenM opent ook in New York en Londen

In Londen en New York moeten de komende jaren ruim 1100 kamers bij de keten beschikbaar worden. In Londen zijn de twee nieuwe locaties bevestigd: één op de South Bank, om de hoek van het Tate Modem Museum en de tweede op Tower Hill. Het eerste wordt geopend in 2011, de tweede nog voor de Olympische Spelen in 2012.

In New York komen twee locaties op de hoek van 50th en Broadway op Times Square en in het hippe Bowery in de Lower East Side. Behalve deze nieuwe locaties, wil de keten locaties openen in Parijs, Milaan en Zürich en focust het ook op China en Hong Kong.

Sinds de lancering van het eerste hotel op Schiphol in 2008 en het tweede in Amsterdam centrum in 2009, probeert de hotelketen een uniek merk neer te zetten. ‘Betaalbare luxe die de mobiele wereldreizigers geeft waar ze behoefte aan hebben.’

Hoofd Operations bij de keten, Michael Levie ziet volop potentie in de nieuwe vestiging in Glasgow. ‘Glasgow is de nummer één congresstad van Groot-Brittannië en samen met Londen de beste stad om te shoppen. De stad heeft alles op het gebied van muziek en kunst, een super dynamische stad.’

CitizenM heeft de kamers aangepast bij het nieuwe hotel in Glasgow. De geintergreerde badmaker is nieuw, de kast en wastafel zijn groter en er is een werktafel ingebouwd. ‘We wilden een efficiënter ingedeelde kamer, functioneler in het design’, zegt Robin Chadha, hoofd marketing.

Reageer op dit artikel