nieuws

Comeback Hans Kennedie in Nederland op losse schroeven

Hotel

De komst van het nieuwe Spirit Inn & Suites in Zaandam lijkt van de baan. De afbouw van het hotel ligt al geruime tijd stil, terwijl het hotel in het voorjaar van 2011 de deuren had moeten openen. Beoogd eigenaar en voormalig topman van Golden Tulip, Hans Kennedie, meldt in een korte telefonische reactie aan MissetHoreca.nl niet uit te sluiten dat de opening er niet gaat komen.

Comeback Hans Kennedie in Nederland op losse schroeven

Vanuit het buitenland laat Kennedie in een kort telefoongesprek weten ‘niet uit te sluiten dat het hotel niet meer open gaat’. Ook stelt hij dat hij ‘geen eigenaar is’. Wel is er al geruime tijd een website in de lucht, www.spiritinns-zaandam.com, waar het hotel wordt gepresenteerd en waaruit de link tussen Kennedie en het hotel blijkt.

Zo heeft het hotel 102 kamers waarvan 17 Extended Stay Suites, allen voorzien van gratis wireless internet. Verder heeft het hotel volgens de site een Spirit Café, een restaurant, lounge en terras, en the BOX Meetings & Events, een ruimte voor meetings en events.

Ook bevat de website een boekingsmodule. Zo is het mogelijk om aankomst- en vertrekdatum te kiezen en het aantal personen. Na de keuze voor datum en aantal personen volgt er een melding ‘dat er geen kamers beschikbaar zijn op de door u gewenste data’.

Heal & Partners

Op diverse sociale media staat te lezen dat Ellen Kennedie general manager is van Spirit Inn & Suites. Ellen Kennedie is de vrouw van de in Zwitersland woonachtige Hans Kennedie. Ze meldt ook zakelijk partner te zijn van Heal & Partners, een Zwitsers bedrijf dat op naam staat van Hans Kennedie en zich bezighoudt met e-distributie, verkoop, marketing, human resources en interieurontwerp.

Het object waar Spirit Inn & Suites moet komen is momenteel in eigendom van Trinca, zo laat Arend-Klaas Kramer van Trinca weten. ‘Trinca heeft geen verbanden met Spirit Inn’, aldus Kramer, die weer verwijst naar Hans Kennedie.

Beslaglegging

Eind augustus van dit jaar wist het Noordhollands Dagblad te melden dat er door Parteon en Amstel Facilities beslag is gelegd op het hotel. In datzelfde artikel laat de Zaandamse verzekeraar Ben van Borkulo, die betrokken is bij Trinca, weten dat de problemen hierbij ontstaan zijn in 2009 als gevolg van het faillissement van Golden Tulip. Golden Tulip zou het hotel in Zaandam gaan exploiteren, maar ging in 2009 failliet.

Reageer op dit artikel