nieuws

Congresgast geeft € 350 uit per dag

Hotel

Een congresganger in Rotterdam geeft per dan zo’n 350 euro uit. Een toerist gemiddeld slechts 90 euro. Het is dus logisch dat Rotterdam zich focust op congresgasten en dat een magere weekendbezetting voor hotels niets uitmaakt.

Congresgast geeft € 350 uit per dag

Dat stelt directeur Marianne Klein van Rotterdam Marketing in het Algemeen Dagblad. Klein geeft aan dat het voor de hotels in de Maasstad van groot belang is om congressen binnen te halen en dat de hotelomzet afkomstig uit toeristen beduidend van minder belang is.

Hippe stad
Wel stelt Klein dat Rotterdam actief moet blijven om de stad te blijven promoten als toeristische plaats. ‘En dat lukt. We worden internationaal steeds bekender als moderne, hippe stad. Dat merk je aan het groeiende aantal dagbezoekers. Het is dus zeker zinvol om ook actief in te zetten op meerdaagse verblijven. Dan zullen de hotels uiteindelijk, best vollopen.

Aantrekkelijke toeristenstad
Bas Guijs, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Rotterdam en voormalig eigenaar van hotel Savoy in Rotterdam, is van mening dat Rotterdamse hotels in het weekend nooit zullen vollopen met toeristen. ‘Probleem is dat Rotterdam niet, zoals Amsterdam wel, een aantrekkelijke toeristenstad is. We zijn een zakengemeente en zullen dat altijd blijven’, aldus Guijs.

Zie ook:
Nieuw zeskamerhotel in Rotterdam

Reageer op dit artikel