nieuws

D66 wil meer geld om toeristen te trekken

Hotel

Nederland zou jaarlijks 30 miljoen euro moeten uitgeven om buitenlandse toeristen te lokken. Dat geld moet voor een deel van de gemeenten komen. Zij zouden 5 procent van de opbrengsten van de toeristenbelasting in deze pot moeten stoppen.

D66 wil meer geld om toeristen te trekken

Dat heeft D66-Kamerlid Kees Verhoeven maandag voorgesteld. Volgens hem bezuinigt staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken) te veel op de promotie van Nederland, terwijl het Rijk er minstens net zo veel geld moet insteken als het bedrijfsleven.

Volgens Verhoeven moet het Rijk blijven inzetten op reclame voor Nederland als vakantieland omdat toerisme een belangrijke economische sector is. ‘Waar is die trots op Nederland van het kabinet gebleven?’

Gemeenten kunnen bijdragen omdat zij de inkomsten uit toeristenbelasting steeds vaker in andere zaken dan toerisme steken. Ook zijn veel gemeenten met allerlei campagnes en slogans vaak te veel bezig alleen zichzelf te promoten.

Reageer op dit artikel