nieuws

Daders bomaanslagen kregen hulp uit hotels

Hotel

Er zijn indicaties dat de terroristen in Jakarta bij de bomaanslagen op het Marriott Hotel en het Ritz Carlton Kuningan Hotel hulp van binnen uit de hotels hebben gehad. Bij de hotelaanslagen van afgelopen vrijdag zijn vermoedelijk ook twee Nederlanders gedood.

Daders bomaanslagen kregen hulp uit hotels

Dat er indicaties zijn dat de bommenleggers hun aanslag konden plegen met hulp van binnenuit, wordt gemeld door de Nederlandse general manager Coen Masselink. Masselink leidt het Shangri-La Hotel in Jakarta en heeft veel gasten uit de getroffen hotels opgevangen.

De aanslag lijkt dus goed en lang te zijn voorbereid, schrijft Masselink. Masselink, die jarenlang het Kurhaus in Den Haag leidde, laat weten op dit moment bezig te zijn met het aanpassen van de veiligheidsmaatregelen voor langere termijn.

Ritz Carlton

Masselink: ‘De general managers van hotels komen bij elkaar om overleg te voeren en gegevens uit te wisselen. Wij vliegen ook internationale experts in om ons te adviseren over lange termijn maatregelen om onze reputatie als meest veilige hotel in de stad hoog te houden’.

Inmiddels is het zo goed als zeker dat bij de aanslag, waarbij negen dodelijke slachtoffers vielen, ook twee Nederlandse doden zijn te betreuren. Van twee inwoners van Badhoevedorp, die in het Ritz Carlton verbleven, is sinds de aanslag niets meer vernomen. Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bevestigde dat de Nederlandse politie betrokken is bij het onderzoek naar de slachtoffers van de bomaanslagen van wie de identiteit niet vaststaat.

Reageer op dit artikel