nieuws

Damrak krijgt nieuw hotel

Hotel

Het Lloyd Hotel in Amsterdam begint op het Damrak een tweede hotel, The Exchange. Het hotel komt in de panden waar tot voor de kort de horecabedrijven van de omstreden Israëlische zakenfamilie Barazani waren gevestigd.

Damrak krijgt nieuw hotel

The Exchange komt op de nummers 49, 50 en 51 aan het Damrak. Het hotel krijgt 63 kamers variërend van één tot vijf sterren, zo meldt Het Parool.

Volgens de eigenaren Otto Nan en Suzanne Oxenaar van het aan de Oostelijke Handelskade gevestigde Lloyd Hotel krijgt elke kamer een eigen sfeer. ‘Van fris en speels tot sexy en comfortabel, gedurfd of klassiek’.

‘Fashionstudenten van de Hogeschool van Holland gaan het designtraject van de kamers verzorgen. Ze krijgen veel ruimte om extremen op te zoeken. Het gaat om een blijvende samenwerking’, aldus Nan.

Op de begane grond van het hotel komt ontbijtzaak Stock. Daarnaast komt een winkel met werk van jonge ontwerpers, genaamd Options.

De NV Stadsgoed, die de panden overnam van de Barazani’s, verbouwt de panden en levert het hotel casco op. Het hotel moet begin volgend jaar zijn deuren openen.

De komst van The Exchange moet zorgen voor een verdere opwaardering van het Damrak. Vorig jaar liet Rene Wildeman van het bekende horecabedrijf De Rode Leeuw weten dat het hoog tijd wordt voor een kwaliteitsinjectie van dit deel van Amsterdam.

Reageer op dit artikel