nieuws

De Roode Leeuw in de race voor predikaat Koninklijk

Hotel

Hotel-restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam, dat 100 jaar bestaat op 16 oktober, heeft het predikaat ‘Koninklijk’ aangevraagd. Zo laat general manager René Wildeman weten aan Misset Horeca.

De Roode Leeuw in de race voor predikaat Koninklijk

Het predikaat is officieel aangevraagd bij de arbeidsinspectie. ‘Het zou heel mooi zijn als we het krijgen’, vertelt René Wildeman. De hotelier noemt De Roode Leeuw een ‘typisch Nederlands bedrijf’, maar voorziet dat het predikaat niet komt. ‘Ik ben bang dat we te weinig internationaal zijn. Hoewel 95 procent van onze gasten uit het buitenland komt.’

Op 16 oktober staan tal van festiviteiten gepland ter ere van het 100-jarig bestaan van het Amsterdamse horecabedrijf. ‘s Middags is er een late lunch in het Scheepvaartmuseum met commissarissen en afdelingshoofden. ’s Avonds volgt een receptie in de Grote Kerk, waar een eigen glossy wordt gepresenteerd. Voor het personeel is een dag later een besloten feest in Odeon.

René Wildeman staat centraal in de rubriek Kopstuk in Misset Horeca nummer 24, die 23 september verschijnt.

Reageer op dit artikel