nieuws

De Sparrenhorst in handen van NH

Hotel

Het gerucht ging al, maar nu heeft NH Hoteles officieel bevestigd dat het Spaanse hotelbedrijf conferentiehotel De Sparrenhorst in Nunspeet per direct aan haar portfolio toevoegt. Met de overname van het 117 kamers tellende zelfstandige hotel gaat een lang gekoesterde wens van NH in vervulling om een eigen hotel op de Veluwe te hebben.

De Sparrenhorst in handen van NH

Het voormalige Conferentiehotel De Sparrenhorst gaat door onder de naam NH De Sparrenhorst, en ook general manager Joost Ligthart blijft aan in zijn functie. Hij zal wel worden bijgestaan door een operations manager van NH.

Daarvoor komt Martine Konings over van NH Koningshof in Veldhoven, één van de andere drie grote conferentiehotels van NH in Nederland. Zij zal Ligthart onder andere zorg dragen voor de fase van de naamsverandering. Nog deze maand moet de naam NH op het dak prijken.

Trots

Vorige week vertrok operations manager Niek Hammer van De Sparrenhorst naar Okura in Amsterdam, zijn overstap stond los van de overname.

Arco Buijs, Business Unit Director voor de Benelux, Engeland, Frankrijk en Afrika, zegt uitermate trots te zijn op deze nieuwe aanwinst. ‘De Sparrenhorst past perfect in de huidige portfolio, waarin we al geruime tijd op zoek waren naar een goede aanvulling op de Veluwe. Die wens is nu werkelijkheid geworden en daar ben ik trots op.’

‘De Veluwe is een zeer gewilde MICE locatie, vult communicatie en pr manager Marieke van der Linden aan. ‘Tot nu toe moesten wij klanten die graag naar de Veluwe wilden altijd nee verkopen. Nu gelukkig niet meer.’

Alleen mooie hotels

De Sparrenhorst was niet het enige hotel op de Veluwe dat zich voor overname aan NH heeft aangeboden, laat Van der Linden weten. Wel was het recent grondig gerenoveerde hotel de enige kandidaat die aan de hoge kwaliteitseisen van NH kon voldoen. ‘Het gebeurt niet vaak dat een hotel van het kaliber Sparrenhorst zich aanbiedt. Voor de rest betrof het kleinschalige familiehotels. Wij kopen alleen mooie hotels’, aldus Van der Linden.

NH beschikt nu over 32 hotels in Nederland, met in totaal bijna 6000 kamers.

Zie ook:

Reageer op dit artikel