nieuws

Deadline voor nieuwe Franse hotelrating

Hotel

Franse hotels hebben nog tot juli 2012 de tijd om hun accommodatie te laten classificeren volgens het nieuwe sterrensysteem. Dit nieuwe systeem werd twee jaar geleden al door de Franse regering aangekondigd.

Deadline voor nieuwe Franse hotelrating

Met het nieuwe systeem wil Frankrijk haar hotelsterren meer in overeenstemming brengen met Europese ratingsystemen. Volgens de Franse hoteltopman Olivier de Geffrier is dit hard nodig.

‘Het Franse systeem is na de introductie in 1986 nog nooit geactualiseerd. Buitenlandse toeristen worden dan ook regelmatig teleurgesteld omdat hun hotel tegenvalt wat betreft huisvesting, service en comfort.’

Vijfsterrenhotel

De sterren, rode voor hotels met 1- tot 4-sterren en goud voor vijfsterrenhotels worden voorzien van een geldigheidsdatum omdat hotels elke vijf jaar opnieuw geaccrediteerd moeten worden.

Dit laatste punt zorgt echter voor veel ophef onder de Franse hoteliers. Het zou de hotels op kosten jagen. Andere tegenstanders vinden de eisen van het nieuwe systeem juist te beperkt en denken dat het niet voldoende verbetering oplevert.

Frankrijk telt in totaal 17.487 hotels die zich laten accrediteren.

Reageer op dit artikel