nieuws

Den Haag beste in onderzoek Hotel.info

Hotel

Van de vijf grootste steden in Nederland scoort Den Haag de hoogste mate van gasttevredenheid in een onderzoek onder gebruikers van hotelreserveringssite Hotel.info. De Hofstad wordt beoordeeld met een 7,3.

Den Haag beste in onderzoek Hotel.info

Eindhoven eindigt met een 6,82 op de tweede plaats, gevolgd door respectievelijk Amsterdam (6,78), Utrecht (6,76) en Rotterdam (6,69). Ten opzichte van de vorige meting in augustus is de volgorde niet veranderd, maar zijn de scores van de beoordelingen wel hoger.

Internationaal

Geen van de Nederlandse steden staat in de mondiale top 20. Internationaal blijft Warschau goed scoren. De Poolse hoofdstad wordt door gebruikers van Hotel.info beoordeeld met een 7,9 (score in augustus was 7,62). Tokyo (7,67) en Helsinki (7,66) completeren de top 3, zij hebben van positie gewisseld.

De Bulgaarse hoofdstad Sofia komt met een 7,48 op plaats negen binnen bij de beste twintig. Opvallende stijgers zijn het Slowaakse Bratislava (van 8 naar 4), Talinn in Estland (van 12 naar 7) en het Thaise Bangkok (van 19 naar 8).

Hotelgasten beoordelen het via Hotel.info geboekte hotel na hun vertrek aan de hand van een puntensysteem (0 tot 10). De uitkomst is het gemiddelde van beoordelingen voor kamerkwaliteit, vriendelijke houding van het personeel, netheid, geluidsniveau, prijs-/ kwaliteitverhouding en ontbijt/gastronomie.

Reageer op dit artikel