nieuws

Diamantenroof op stoep Amstel Hotel

Hotel

Criminelen zijn er zondagavond na een juwelenbeurs in het Amstel Hotel in Amsterdam vandoor gegaan met de replica van een tennisracket die is ingelegd met 1700 diamanten. Medewerkers van eigenaar Coster Diamonds brachten het tennisracket vanuit het hotel naar een gereedstaande auto voor transport. Zij werden afgeleid met een smoes, waarna dieven met het speeltuig aan de haal gingen.

Diamantenroof op stoep Amstel Hotel

‘Twee mannen vertelden dat er een vrouw onder onze auto lag’, aldus directeur Kees Noomen van Coster Diamonds maandag. ‘Toen we gingen kijken, ging een andere man er met het racket vandoor.’ Het tennisracket lag al onder de achterbank van de auto.

Twee bewakers van het Amstel Hotel zijn nog achter de drie mannen en de vrouw aangerend, maar de daders wisten te ontkomen. Coster Diamonds heeft maandagmiddag aangifte gedaan van de roof. Het sportjuweel is volgens Noomen wel verzekerd.

Het pronkstuk was drie dagen in het hotel te zien. Tijdens de juwelenbeurs presenteerden de belangrijkste juweliers en edelsmeden uit Nederland en België hun nieuwste collectie juwelen, horloges en sieraden.

Het gestolen racket was een kopie van de beroemde gouden Diamond Award tennisracket, de ultieme prijs voor de tennisspeler die voor de derde keer in vijf jaar het Diamond Games Antwerpen tennistoernooi op zijn of haar naam schrijft. Het originele racket heeft een waarde van 1 miljoen euro. Hoeveel de replica waard is, is niet bekend.

Coster Diamonds had het tennisracket nagemaakt voor het nieuwe Diamantmuseum dat in september in Amsterdam de deuren opent. ‘We zijn er een halfjaar mee bezig geweest’, aldus Noomen. De diamantairs zijn direct begonnen een nieuw racket te maken.

Venus Williams zou de originele trofee op haar schouw krijgen na haar derde eindzege binnen vijf jaar, na 2002 en 2003. Echter, de overwinning van de Franse tennisster Amelie Mauresmo in 2005 zorgde ervoor dat het diamanten racket vooralsnog een jaar in Antwerpen blijft. De enige tennisser die de award ooit won, is Ivan Lendl.

Reageer op dit artikel