nieuws

Doorstart Golden Tulip voor 1 juli

Hotel

De overname van het failliete Golden Tulip is voor 1 juli rond. Dat zegt bewindvoerder Rinke Dulack van Golden Tulip. Dulack laat weten dat de salarissen van de medewerkers mogelijk enige vertraging oploopt.

Doorstart Golden Tulip voor 1 juli

‘Er is geen twijfel over een overname. Die komt er. Voor 1 juli is er een doorstart van Golden Tulip’, aldus Dulack.

De bewindvoerder vroeg maandag het faillissement aan van de veertien leased hotels van Golden Tulip in Nederland. Golden Tulip zou een schuld hebben van ruim 25 miljoen euro, maakte De Telegraaf eerder bekend.

Dulack: ‘We zijn stevig in onderhandeling. Er is een aantal partijen geïnteresseerd. Wie, dat zeggen we niet. We gaan niet in op berichten in andere media over mogelijke kandidaten’.

De bewindvoerder stelt dat door het faillissement het salaris van de medewerkers van de veertien Golden Tulip hotels is gewaarborgd. ‘Die komt via het UWV. Mogelijk wel met enige vertraging. Maar het UWV is vroegtijdig geïnformeerd over deze situatie.’

Ook de vakbonden en OR zijn inmiddels geïnformeerd over het faillissementsaanvraag. ‘Vandaag en morgen wordt het personeel geïnformeerd over de jongste ontwikkelingen. De buitenlandse hotels en de franchisehotels staan buiten het faillissement’, stelt Dulack.

Reageer op dit artikel