nieuws

Drente niet populair bij buitenlanders

Hotel

Drenthe had vorig jaar van alle provincies het laagste percentage buitenlandse toeristen. Maar negen procent van de gasten kwamen van over de grens, zegt het CBS.

Drente niet populair bij buitenlanders

Groningen en Friesland doen het met respectievelijk zeventien en vijftien procent veel beter. Het CBS zegt dat waterrijke provincies meer buitenlandse toeristen trekken dan de bosrijke gebieden.

Vooral Duitsers zijn gek op water. Vorig jaar kwamen zij met 2,7 miljoen mensen voor minstens één nachtje naar Nederland. Ze vormen een kwart van het totaal aantal buitenlandse gasten.

Drenthe moet het vooral hebben van de Nederlandse toerist. Van de 1,5 miljoen toeristen die vorig jaar naar Drenthe kwamen, waren er 1,3 miljoen afkomstig uit Nederland.

Noord-Holland blijft de populairste provincie. In totaal kwamen daar vorig jaar 8,7 miljoen toeristen. Grote trekpleisters daar zijn Amsterdam en de Noordzeekust. Naar Groningen kwamen slechts 500.000 toeristen.

De cijfers komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat onderzoek deed naar overnachtingen in hotels, vakantiehuizen en op campings.

Reageer op dit artikel