nieuws

Droste’s heeft meest gastvrije gastvrouw

Hotel

Esther Schoneveld van Droste’s dineren en logeren in Tubbergen is de meest gastvrije gastvrouw van Nederland. De jury betitelt haar als een geboren gastvrouw waar het enthousiasme van af spat.

Droste’s heeft meest gastvrije gastvrouw

Wat ze zelf als een sterk punt noemt, haar enthousiasme, gaf ook voor de jury de doorslag om haar als winnaar te verkiezen boven Bas Hansen van hotel restaurant haverzate Carpe-Diem in Zeddam en Sylvie Bexkens van Cuisine de la Meuse in het Maashotel in Broekhuizen.

Voor de jury nam ze een pakje speelkaarten mee om daarmee de veelzijdigheid van gastvrijheid uit te drukken. ‘Het staat voor gezelligheid, voor diverse mogelijkheden – afhankelijk van de gast kunnen je kiezen voor bridge, maar ook voor een eenvoudiger kaartspel. Daarnaast zit er een boer in en dat staat voor mij voor de herkomst van producten. En natuurlijk de harten. Want gastvrijheid, dat doe je met je hart.’

Dit laatste bevestigd ook haar werkgever Harald Droste van Droste’s dineren en logeren (Bib Gourmand). ‘Esther speelt geen rol. Ze is zichzelf. Ze straalt uit dat ze plezier heeft in haar werk. Mensen zijn voor haar belangrijk en dat gevoel weerkaatst ze op onze gasten.’

Schoneveld (22) doorliep niveau één tot en met vier aan het ROC van Twente, behaalde haar wijnbrevet en studeert nu voor vinologe.

Reageer op dit artikel