nieuws

Dubai voordeligste luxebestemming

Hotel

De prijs van exclusieve hotelkamers is wereldwijd het meest gedaald in viersterrenhotels in Dubai. Reizigers betaalden gemiddeld 89 euro voor een overnachting, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.

Dubai voordeligste luxebestemming

De viersterrenhotels daalden daar met zestien procent in de prijs. Ook de prijzen in de vijfsterrenhotels zijn aanzienlijk gedaald met acht procent. Toch is overnachten daar nog niet goedkoop: gemiddeld 193 euro, twee keer zoveel als een overnachting in een viersterrenhotel.

Volgens Bastiaan Ellen, marketing manager van hotels.com willen tophotels hun prijzen in stand houden, zelfs wanneer de bezettingsgraad vraagt om een prijsverlaging. ‘Deze hotels is er namelijk alles aan gelegen hun exclusieve status te bewaken, en daarbij is een waardige prijs van groot belang.’

Dubai wordt in de lijst met de sterkst dalende prijzen bij exclusieve hotels gevolgd door Frankfurt. De gemiddelde prijs voor een vijfsterrenkamer is daar gedaald met twaalf procent naar 171 euro. Warschau is de stad met de goedkoopste vijfsterrenhotels ter wereld: daar betalen reizigers maar 76 euro voor een kamer.

Reageer op dit artikel