nieuws

Duitse keten weert stadshotels, hoe mooi ook

Hotel

Wellness-Hotels-Deutschland, een samenwerkingsverband 44 kuur- en wellness hotels verspreid over heel Duitsland, heeft z’n toetredingsvoorwaarden verscherpt. In een persbericht laat de organisatie weten geen stadhotels meer te dulden.

Duitse keten weert stadshotels, hoe mooi ook

Met de toenemende luchtvervuiling in onder meer het Roergebied in Duitsland en de Randstad in Nederland, zet de groep een nieuw marketinginstrument in om toeristen te verleiden voor een kuurbezoek: gezonde lucht.

Marketing tool

‘De luchtkwaliteit in grote steden en geïndustrialiseerde gebieden in Nederland en Duitsland verslechtert zienderogen. Was zon decennia lang het lokmiddel voor toeristen, wij zien in schone, frisse en gezonde lucht een nieuwe marketing tool’ zegt Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland. Tevens is onlangs besloten dat alle aangesloten hotels hun gasten minimaal een rookvrij restaurant moeten bieden’.

Vuile kraag

De toetredingsvoorwaarden zijn streng: geen enkel stadshotel – hoe mooi ook – mag lid worden van Wellness-Hotels-Deutschland. Altewischer: ‘Trek in de Randstad maar eens een wit overhemd aan en bekijk ’s avonds je kraag maar. Of veeg je terrastafel na een paar dagen maar eens schoon’. Fijn stof heeft een ongunstig effect op de gezondheid. Een toenemend aantal Nederlanders krijgt te maken met luchtwegklachten, waaronder astma en bronchitis’.

10 jaar

De Wellness-Hotels-Deutschland-keten is opgericht in 1997. De aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, rustig gelegen in het bos of bij een meer of zee. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen.

Reageer op dit artikel