nieuws

Duitse overheid dreigt ‘Nazi-hotel’ te sluiten

Hotel

Het hotel Zum Türken in het Duitse Beieren staat pal bovenop een belangrijke bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Omdat het hotel actief afficheert met de bunker, dreigt de deelstaatregering de vergunningen in te trekken.

Duitse overheid dreigt ‘Nazi-hotel’ te sluiten

Beieren wil niet dat het hotel het Nazi-regime verheerlijkt door met de beladen bunker, door Adolf Hitler persoonlijk gebruikt, te adverteren. Ook is de deelstaat bang voor neonazi-toeristen, die massaal afkomen op Hitlers favoriete vakantiebestemming.

Om hotel Zum Türken te dwingen te stoppen met het aanprijzen van de bunker, die via de kelder van het hotel te betreden is, overweegt de regering van de deelstaat de restaurant-, alcohol- en logiesvergunning in te trekken.

Het hotel heeft nog niet laten weten of het gehoor zal geven aan de dreigementen.

Hotel Zum Türken ligt op de flanken van de 1000 meter hoge Obersalzberg, vlak bij Hitlers voormalige buitenverblijven Berghof en Adlersnest. In de berg werd een uitgebreid gangenstelsel aangelegd voor de persoonlijke beveiliging van Hitler. Ook het hotel werd gebuikt door de nazi’s.

Reageer op dit artikel