nieuws

Duitsers misleiden Van der Valk

Hotel

Van der Valk is de dupe geworden van een falende Duitse reisonderneming. Ruim 150 gasten stonden vorige week plotseling voor de deur van Hotel Van der Valk Emmen in Nieuw-Amsterdam. Ze droegen een uitnodiging bij zich waarin stond dat er geld voor hen klaarlag. Van der Valk wist van niets.

Duitsers misleiden Van der Valk

In de uitnodiging stond verder dat de gasten naast de hoofdprijs van 199 euro een presentatie zouden krijgen. En voor iedere meegebrachte gast nog eens twintig euro. Maar van de Duitse reisonderneming Exclusiv Reisen bleek niemand aanwezig te zijn.

Via een boekingskantoor was bij Van der Valk voor een groep van 25 tot maximaal 35 gasten gereserveerd. ‘We hadden dus een kleine zaal klaargezet. Het was behoorlijk schrikken voor ons toen al die mensen hier stonden’, verbaast Evelien Feijen van Van der Valk Emmen zich in het Dagblad van het Noorden over de Duitse handelwijze.

Feijen, die verrast was door de enorme toeloop aan gasten, nam telefonisch contact op met het boekingsbureau. Daar kreeg ze te horen dat de douane de mensen die een presentatie zouden geven, had aangehouden. Van der Valk voorzag vervolgens de massaal toegestroomde gasten van koffie.

Van der Valk overweegt nu juridische stappen tegen het Duitse bedrijf. Naast het horecabedrijf voelen de gasten, afkomstig uit omliggende dorpen, zich ook gedupeerd door de reisonderneming. Het boekingskantoor heeft inmiddels zijn verontschuldigen aangeboden. Reisonderneming Exclusiv Reisen is onbereikbaar.

Reageer op dit artikel