nieuws

Duitsland vakantiefavoriet van Nederlanders

Hotel

Met 3,51 miljoen bezoekers, maar liefst 17 procent meer dan in het jaar ervoor, was Duitsland in 2009 opnieuw het favoriete vakantieland van de Nederlandse toerist. Dat blijkt uit cijfers van NBTC-NIPO, die het Duits Verkeersbureau aan de vooravond van de Vakantiebeurs 2010 presenteerde.

Duitsland vakantiefavoriet van Nederlanders

Duitsland steekt daarmee in aantallen bezoekers Frankrijk de loef af, dat met het aantal overnachtingen wel op één staat.

Mecklenburg-Vorpommern trekt van alle Duitse deelstaten in totaal de meeste vakantiegangers. Geen wonder: het naar uren gemeten gemiddeld zonnigste hoekje van het buurland heeft kilometers lange zandstranden en is met zijn vlakke landschap geschikt voor fietsliefhebbers.

‘Nederland is voor ons een belangrijke markt, relatief dichtbij en met een toeristische belangstelling, waaraan we in elk opzicht tegemoet kunnen komen’, verzekert directeur Bernd Fischer van het Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern.

Reageer op dit artikel