nieuws

Duo tilt Nederlandse horeca

Hotel

Met de aanhouding van een 44-jarige vrouw en een 53-jarige man heeft de Friese politie mogelijk 75 oplichtingszaken in heel Nederland opgelost. Het duo zonder vaste woon- en verblijfplaats overnachtte in hotels zonder te betalen.

Duo tilt Nederlandse horeca

Het duo liep in augustus tegen de lamp bij een Bed & Breakfast in Sneek en kon toen worden opgepakt. De eigenaar herkende het stel omdat het tweetal landelijk gesignaleerd stond voor oplichting. De twee zitten momenteel in voorarrest en staan 25 november voor de rechtbank in Leeuwarden.

In de provincie Friesland was het duo al vanaf januari 2006 actief. Zo overnachtten ze in Franeker, Holwerd, Metslawier, Wierum en andere plekken zonder te betalen. In andere regio’s zoals in Achterhoek en op de Veluwe deden ze dat ook zo’n vijftig keer. De oplichters leenden ook nog geld van de uitbaters zonder dat terug te betalen en namen spullen uit de hotels mee.

Reageer op dit artikel