nieuws

‘Dure horeca zit zichzelf in de weg

Hotel

Net als de bouw zit de horeca nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. De totale omzet over het afgelopen jaar komt naar verwachting uit op 12,26 miljard euro, weer 190 miljoen euro minder dan in 2009 toen het ook al geen vetpot was. ,,Horecagelegenheden moeten sleutelen aan hun formules en meer kwaliteit en service gaan leveren”, zegt een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

‘Dure horeca zit zichzelf in de weg

De omzetdaling komt voor het overgrote deel voor rekening van de restaurants, die 164 miljoen euro minder binnenkregen. Hotels wisten de omzet dankzij de iets aantrekkende zakelijke markt in de tweede helft van het jaar, met bijna 50 miljoen euro te verbeteren. De fastfoodsector verhoogde de omzet met 6 miljoen euro, cafés ten slotte zagen 42 miljoen euro aan omzet verdampen.

Reageer op dit artikel