nieuws

Duvekot pakt MH Kennistest vanuit kansloze positie

Hotel

Jacco Duvekot heeft zijn titel als winnaar van de Misset Horeca Kennistest voor ondernemers geprolongeerd. Duvekot kwam in de finale tegen kennistesttopper Michiel Waterman terug uit een nagenoeg kansloze situatie.

Duvekot pakt MH Kennistest vanuit kansloze positie

Voor Duvekot betekende de zege een tweede cheque van duizend euro in twee jaar. Vorig jaar won hij ook de grote finale van de test op de Horecava in Amsterdam.

Lange tijd zag het er naar uit dat Waterman de kennistest op zijn naam zou schrijven. Hij vloog foutloos door de eerste ronde en speelde al snel de derde finalist Anna Pleiter uit het spel. Maar in de derde en allerbeslissende finaleronde haperde de motor bij Waterman enigszins en sloeg Duvekot hard toe.

‘Niet op gerekend’, erkende de winnaar direct na afloop. ‘Ik heb dit jaar niet veel gespeeld online en bij een paar vragen twijfelde ik. In de tweede ronde dat ik mijn hersens weer bij elkaar en liep het lekker. Met het prijzengeld ga ik een cadeautje kopen voor mijn vriendin en voor de kids, en lekker uit eten’.

De finale van de Misset Horeca Kennistest volgt op een snelheidstest die van half oktober tot half december werd gehouden op internet. Via www.missethorecakennistest.nl moesten deelnemers zo snel mogelijk zeventien horecavragen zo goed mogelijk beantwoorden. Donderdag, op de afsluitende dag van de Horecava, wordt de finale voor docenten en studenten afgewerkt.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel