€3,5 miljoen verbouwing eeuwenoude horecagelegenheid

€3,5 miljoen verbouwing eeuwenoude horecagelegenheid

Al in de vijftiende eeuw werd er in het pand een herberg geopend. 't Goude Hooft in Den Haag is al eeuwen een begrip. De Haagse horecaondernemers René Bogaart en Jan van Asselt gaan het markante pand grondig verbouwen en er een multifunctioneel horecabedrijf van maken.

Bogaart (op de foto rechts) en Van Asselt willen ’t Goude Hooft weer ‘teruggeven aan Den Haag’, zoals ze het zelf noemen. Het pand zou een van de drie oudste horecabedrijven van Nederland zijn. Onder de naam 't gulde hoift' opende deze herberg in de 15e eeuw voor het eerst zijn deuren.

De laatste jaren ging het echter niet zo goed met ‘t Goude Hooft. Bogaart en Van Asselt kochten de brasserie aan de Haagse Groenmarkt onlangs en zijn een zeer ingrijpende verbouwing gestart. 'De investering loopt tegen de 3,5 miljoen euro', vertelt Bogaart

aan Misset Horeca.

Luxe suites

‘De eerste fase waarin terras en restaurant opgeknapt wordt is in mei af’, zegt Bogaart. ‘Naar verwachting is drie maanden later de kelder klaar, dat wordt een feestzaal voor 300 personen en is ook officiële trouwlocatie.’

‘t Goude Hooft krijgt zelfs een hotelfunctie, aldus Bogaart. ‘Over een half jaar worden bovenin het pand tien luxe suites opgeleverd.’ Het wordt een multifunctioneel bedrijf. ‘Ontbijt, lunch, borrel, diner, feesten en partijen. Maar liefst 1250 vierkante meter groot.’

Bogaart heeft zaken in Leidschendam, Zoetermeer en Rijswijk, Van Asselt in Scheveningen en Kijkduin. De twee worden tijdens het bouwproces gevolgd door TV West dat er vanaf 29 maart een negen weken durende reality-soap aan heeft gewijd.